Der skal lægges loft over, hvor mange børn der må være pr. pædagog i landets daginstitutioner.
Det mener Forældrenes Landsforening, som foreslår en minimumsnormering, så kommunerne bliver tvunget til at holde en vis standard.
"Vi foreslår det, vi kalder 3- 5-10, hvilket betyder maksimalt 3 børn pr. pædagog i vuggestuen, 5 i børnehaven, og maksimalt ti børn pr. pædagog i fritidsinstitutionerne", siger foreningens formand Lars Klingenberg til Newspaq.
Forslaget kommer, efter en undersøgelse fra AKF, Anvendt Kommunal Forskning, har vist at jo flere uddannede pædagoger der er i børnehaverne, jo bedre karakterer får poderne efterfølgende i skolen.
Lars Klingenberg ser det som en nødvendighed at indføre kvoter. Kommunerne er ifølge ham tilsyneladende ikke selv i stand til at finde de rette normeringer. I stedet benytter kommunerne daginstitutionerne som det, han kalder en "budgetskrue". Et område, der kan spares på, for at få budgettet til at hænge sammen.
"Vi kan konstatere, at kommunerne ikke formår at opretholde nogle normeringer, som vi synes, er fornuftige. Normeringer, der tilsyneladende også støttes af forskere og pædagogerne selv."
Undersøgelsen fra AKF er bygget på en undersøgelse blandt 30.000 børn fra årgang 1992, som afsluttede 9. klasse i 2008.
Den viste, at børn fra såkaldte kvalitetsbørnehaver klarede 9. klasses afgangseksamen bedre end de, der ikke havde været tilknyttet en kvalitetsbørnehave.
Forældrenes forslag om minimumsordninger bliver støttet af Pædagogernes forbund BUPL og fagforbundet FOA.