Et år efter sin indsættelse som præsident i Haiti ser det ud til, at Michel Martelly har fået sig en ny premierminister og dermed en fungerende regering.
Haiti mangler fortsat meget i at komme sig over jordskælvet i 2010. Uden en fungerende regering har mange lande afvist at sende nødhjælp til den plagede befolkning.
Jordskælvet kostede over 250.000 mennesker livet og smadrede en stor del af hovedstaden Port-au-Prince. Siden har en koleraepidemi koster omkring 7.000 livet.

Præsidenten havde ingen politisk erfaring, da han tiltrådte. Hans baggrund af markedssanger. Alligevel er der sket en vis oprydning i løbet af det sidste år trods politiske problemer.
Mange penge
Der menes stadig at være over 10 milliarder kroner i nødhjælpskasser, der har været lukket på grund af Martellys manglende evne til at skabe en overbevisende politisk struktur.
FN advarede i februar om at Haitis politiske problemer kunne koste mange liv blandt hundredtusindvis af hjemløse, idet vand og sanitetsforhold er forfærdelige i lejrene.
Haiti har 10 millioner indbyggere og er den vestlige verdens fattigste land.
Politiske problemer
Den nye premierminister i Haiti er fungerende udenrigsminister Laurent Lamothe, der nu er godkendt af begge kamre i landets parlament.
Underhusets stemmetal var overbevisende. Lamothe fik et stort flertal. Senatet godkendte ham i sidste uge. At få en ny premierminister var spændende, idet valgperioden for en tredjedel af landets 30 senatorer udløb tirsdag 15. maj.
Tidligere har parlamentet afvist to kandidater. Men nu er Lamothe og hans politiske program godkendt. Den nye premierminister er forretningsmand indenfor telekommunikation og en nær ven af Michel Martelly.
Lamothe afløser premierminister Garry Cornille, der efter fire måneder måtte trække sig fra posten i februar som følge af konflikter med præsidenten om brugen af nødhjælp.
Militær konflikt
Michel Martelly har andet end hjælpen til ofrene mellem hænderne. Tidligere soldater og officerer forsøger at fastholde ham på et løfte om at genoprette en hær i landet. FN har en sikkerhedsstyrke i Haiti, der er blevet ret upopulær.
De utilfredse militærfolk har besat forladte baser og agter at demonstrere fredag den 18. maj. De nye forsvarsminister afviser at mødes med dem, så længe besættelser opretholdes.