Er du kvinden med en sådan signatur?
Så afslører du dig som en uprofessionel platugle uden uddannelse, der forsøger at vriste penge fra desperate folk med falske løfter og titler.

Er du manden, der skriver administrerende direktør, marketingschef og økonomidirektør i din e-mailsignatur fremhævet med store, fede bogstaver - trods det, at du ingen ansatte har og ingen penge tjener?
Så afslører du dig som en blærerøv, der forsøger at kompensere for dine mindreværdskomplekser.
"Din signatur siger meget om dig. Giver du dig selv al verdens titler, selv om du kun har en enmandsvirksomhed, så fremstår du utroværdig. Skriver du med alt for klumpet font, så fremstår du uprofessionel," siger grafiker Filip Jakobsen, ejer af Filips Design, der blandt andet designer visitkort, logoer og signaturer.
De ovennævnte eksempler på signaturer er konstruerede. Men de lavet efter inspiration fra virkelige eksempler på internettet. Og Filip Jakobsen oplever da også mange virksomheder, der slet ikke tænker, over at deres signatur skal give et billede af dem udadtil.
"De vil måske have et grønt logo, blot fordi de kan lide farven. De tænker ikke over, at er man bager, skal skriften være rund, blød og varm. Er man advokat med speciale i finansielle kontrakter, så skal skriften være stram, konservativ og fremstå stærk," siger han.
Her giver han gode råd til den gode e-mailsignatur.
Design er dit fingeraftryk
Der er nogle helt enkle designregler, du skal overholde, hvis du vil virke troværdig og professionel.
Hvis du vælger at bruge dit logo i din signatur, må det ikke være for stort. Det tager fokus fra dit navn og telefonnummer. Logoet skal være læseligt. Se for eksempel denne signatur.

Småt er godt
Når du skriver navn, titel og telefonnummer, så brug små skrifttyper. Punkt 10 er bedst. Brug ikke punkt 12. Det ser klumpet og uprofessionelt ud.
De fleste mennesker forbinder lille skrift med professionalisme, fordi bøger traditionelt er skrevet, så der kan være mange ord på siden.
Sørg for at have en stor linjeafstand. Det giver luft, og det er flot og nemmere at læse.
Undgå de værste fødder
Brug skrifttyper, som alle har på deres computer og helst typer, der ikke har fødder. Det er for eksempel Arial eller Verdana. Times New Roman er bandlyst. Den er simpelthen for grim.
Hvis du insisterer på at bruge en skrift med fødder, så brug Georgia eller Palatino, og kun hvis al anden kommunikation er skrevet med de skrifttyper.
De højtidelige bogstaver
Du kan vælge at skrive din titel og dit navn eller kun dit navn med fed. Skriv aldrig kun titel med fed. Brug aldrig kursiv, da det er svært at læse. Sørg for at al skrift har samme farve.
Du kan eventuelt skrive titlen i en firkantet parentes, især hvis virksomheden er ung og smart. Hvis firmaet er meget konservativt giver det ingen mening.
Det skal der stå
Find den titel, som passer bedst til dig. Du kan for eksempel skrive indehaver, ejer, din uddannelse eller dit erhverv. Har virksomheden over ti ansatte, så skal alle have en titel i deres signatur.
Skriv få informationer i din signatur: Navn, titel, firmanavn eller eventuelt logo. Derefter skriver du adresse og kontaktnumre.
Skriv ikke din e-mail, men kun hjemmesideadressen. Skriv aldrig reklamer, slogans eller lignende i din signatur. Det virker påtrængende.