Et opslidende ressourceforløb og en konstant venten på afklaring har sat Charlottes Pofflers helbred over styr.
- Hvorfor trækker de pinen ud, når de ved, det gør mig syg? Jeg har jo gjort alt, hvad de beder mig om, lyder det fra 49-årige Charlotte Poffler.
Hun har flere gange været i medierne med hendes oplevelser i kommunens ressourceforløb. Men denne gang kan meget vel være den sidste gang, vi hører fra Charlotte Poffler.
Lægen vurderer ikke egnet til arbejdsmarkedet
- Jeg ved ikke, om jeg kan mere, siger Charlotte Poffler lavmeldt.
Hun har netop været endnu en tur hos lægen. Den er nemlig helt galt med blodtrykket. Og humøret.
Hun har tidligere døjet med psykiske belastninger som følge af pres fra det kommunale system.
For over et år siden erklærede Charlotte Pofflers læge, at hun ikke havde 'nogen funktionsevne i forhold til arbejdsmarkedet overhovedet,' og at hendes angst- og depressive symptomer ville forværres, hvis hun blev presset yderligere.
I lægeerklæringen, som Avisen.dk er i besiddelse af, står der blandt andet: 'hvis patienten presses, kan der komme tilbagevendende angstsymptomer og depressive symptomer' ... og 'vi ser tilbagefaldende som som en del af af det pres, som patienten udsættes for ved behandlingen af sin sag i kommunen'.

Lægerklæringen fra psykiatrisk overlæge til Assens Kommune fra 16. februar 2015.
Alligevel vælger Assens Kommune, at Charlotte Poffler skal fortsætte i ressourceforløb, og hun udvikler derefter angst- og stresssymptomer og forhøjet blodtryk.
Stress af ressourceforløb
- Jeg kan sidde i sofaen og pludselig begynder mit hjerte at hamre og banke helt vidt. Og jeg kan ikke finde ro, fortæller Charlotte Poffler, som også oplever at vågne op om natten med voldsom hjertebanken.
Hun er, ligesom sin læge, ikke i tvivl om, at det er det langvarige ressourceforløb, der stresser hende.
Charlotte Poffler har kroniske rygsmerter på grund af en gigtsygdom og ønsker derfor at komme på førtidspension. I november 2014 startede hun i ressourceforløb, som hun fik besked på, ville vare et år.
Men forløbet har trukket gevaldigt ud, og Charlotte Poffler har endnu ikke fået en afklaring på, om hun kan komme på førtidspension, eller om hun skal sendes i fleksjob eller ordinært arbejde.

I lægeerklæringen (nederst fremhævede) fremgår det, at overlægen ikke ser, at Charlotte Poffler har nogen funktionsevne i forhold til arbejdsmarkedet.
Fængslet på ubestemt tid
Hun undgik, efter stor mediedækning, at komme i den omstridte sengepraktik, men blev i stedet sendt i almindelig virksomhedspraktik, hvor det blev konstateret, at hun kan holde til at arbejde to gange 14 minutter om ugen.
Praktikken sluttede i april og nu venter Charlotte Poffler på en afgørelse. Hendes forløb har foreløbigt varet syv måneder længere, end lovet.
- Jeg føler mig fængslet på ubestemt tid. Hvornår slutter det her helvede? spørger Charlotte Poffler.
Fra kommunens side har hun nu fået lovning på, at de vil kigge på hendes sag 22. juni.
Indtil da har lægen forslået, at hun kommer på blodtryks-sænkende medicin og beroligende piller.
Kommune: Vi underkender ikke lægens vurdering
Avisen.dk ville gerne have svar fra Assens Kommune på, hvorfor Charlotte Pofflers ressourceforløb forlænges, trods advarsel fra lægen, og hvorfor man vælger at afprøve en borgers arbejdsevne, når en læge allerede har erklæret borgeren uegnet til arbejdsmarkedet.
Hos Assens Kommune vil Jobcenter-leder Ulla S. Drejer ikke udtale sig konkret om Charlotte Pofflers sag.
Men i en mail til Avisen.dk skriver hun blandt andet, at Assens Kommune ikke underkender lægelige vurderinger, og at de indgår i sagen på lige fod med alle andre dokumenterede oplysninger.
"Hvis en læge vurderer, at borgeren ikke har nogen arbejdsevne tilbage overhovedet, tages dette med i vurderingen med den vægt det kan tillægges, at en læge udtaler sig om et emne som henhører under kommunens kompetence, "skriver Ulla S. Drejer i mailen.
Derudover skriver hun, at betingelserne for at få tilkendt førtidspension er strammet med indførelsen af førtidspensions- og fleksjobreformen i 2013, og at udgangspunktet er, at ingen borgere kan få førtidspension uden kommunen har forsøgt at udvikle den pågældendes arbejdsevne gennem minimum ét ressourceforløb.