Agurker har fået skylden og tomater lige med. Men nu lader det til, at det er bønnespirerne, der er den sande smittebærer af E. coli-bakterien, der de seneste uger har dræbt 22 og gjort 2.200 europæere syge.
Det oplyser tyske sundhedsmyndigheder til nyhedsbureauet AP.
"Bønnespirer er blevet identificeret som det produkt, der sandsynligvis forårsagede udbruddet. Mange restauranter, hvor der blev smittet med E. coli, fik leveret bønnespirer fra denne gård," siger talsmanden for Landbrugsministeriet i Sachsen Gert Hahne til AP.
Tidligere søndag blev der sendt advarsler ud til de tyske borgere i området om, at de skulle holde sig fra bønnespirerne, der ofte bruges i salater.
Gården, hvor bønnespirerne har groet, ligger i også i Sachsen i det nordlige Tyskland.
Selvom alt tyder på, at det altså er bønnespirerne, der er de virkelige skurke, så oplyser de tyske myndigheder, at advarslerne mod at spise tomater, agurker og salat fortsat opretholdes.
Flere hundrede af de smittede har udviklet nyresvigt, hvilket kan være ekstremt farligt.
Kilde: AP