Tidligere Forbundsformand for 3F og SID, bestyrelsesformand forArbejdernes Landsbank og Pension Danmark. Dertil kommer række andre tillidshverv i fagbevægelsen igennem mere end 35 år.
Kristen Poulsgaard udtalte i sin tid: ”Thulesen Dahl er stadig en tøsedreng”
Og man kan vel, efter Dansk Folkepartis seneste dages tumlen rundt i Morten Messerschmidt bilagscirkus, - tilføje, ”og en vendekåbe.”
DF har nu i snart en halv menneskealder sagt et, og gjort noget helt andet.
Jeg fatter – hånden på hjertet ikke – hvordan så mange kan stemme på et parti og deres kandidater, med det politiske generalieblad de kan fremvise, af svigt og løftebrud af værste skuffe.
Tag nu sagen om udlevering af Morten Messerschmidts bilag.
NU MENER Kristian Thulesen Dahl tilsyneladende, at han ikke behøver at udlevere bilagene. >Det er ellers noget af en kovending, i forhold til DF’s synspunkter i andre lignende sager.
Lidt anderledelse så Dansk Folkepartis formand på sagen om Venstreminister Carl Holst. Han skulle udlevere alle papirer, lød det fra DF for få måneder siden med argumentet:
”Så vi kan få tingene frem i lyset og vurderer forholdene.” Der skulle være åbenhed
Nu er det ikke noget nyt for DF at bede andre om at lægge ting frem.
Lars Løkke har DF også haft i kikkerten, når det kom til fuld åbenthed.
I forbindelse med GGGI sagen opfordrede DF ham til, at lægge alt på bordet. Det var nemlig vigtigt, at landets statsministerkandidat fremstod i befolkningen som en der havde lagt alt frem, sagde Kristian Thulesen Dahl dengang.
OGSÅ SOCIALDEMOKRATERNE har fået opsang fra Dansk Folkeparti. Pia Kjærsgård opfordrede Helle Thorning Smidt til at lægge alle sine personlige skatteoplysninger frem.
Ikke på grund af jura, eller fordi der var begrundet mistanke om noget ulovligt. Pia Kjærsgård mente, der var skabt en mystik om, hvorfor de skjuler oplysningerne – underforstået – der er sikkert noget der er skjult.
Åbenhed og fuld offentlighed har i det hele taget ofte været et tema, som Dansk Folkeparti har gaflet vælgere på.
I 2009 var DF med i en politisk aftale om en åbenhedsordning for ministre i Danmark.
Det bærende princip her var, at borgerne bør have størst mulig adgang til at følge med og dermed føre kontrol med, at alt går rigtigt til.
Adgangen skulle give mulighed for, at forebygge og forhindre magtmisbrug og anden kritisabel adfærd for ministre.
ÅBENHED HAR OGSÅ optaget DF på andre fronter.
I 2013 krævede DF fuld åbenhed om alle større bidrag til folketingets partier. Og også EU har været i søgelyset.
Selv samme Morten Messerschmidt er en ivrig fortaler for mere åbenhed i EU, og har i den forbindelse sagt følgende:
”Alt for meget i EU foregår i dag i lukkethed. Det gælder både i Kommissionen, Rådet, EU-parlamentet og ved Domstolen. Dansk Folkeparti ønsker langt større åbenhed – eksempelvis om pengesager, afstemninger og om domme, så borgere og journalister kan se med og kontrollere magthaverne.”
Jeg spørger mig selv.
Hvorfor gælder det pludselig ikke længere Morten Messerschmidt og Kristian Thulesen Dal?
Hvad er det, de har at skjule overfor befolkningen?
Er det fordi det er umuligt at fikse bilagene, så alt ser tilforladelig ud. Hvilken kritisabel adfærd har de begået. Og er løgnene så store, at de ikke kan pakkes ind?
Spørgsmålene er mange og kontante, ikke mindst fordi DF i deres gøren og laden gennem mange år, ikke har holdt sig tilbage for at kritiserer alle andre.
Det store spørgsmål i den nuværende sag, handler om Dansk Folkepartis sommertogt på det gode skib Halmø i 2013, der i 2013 blandt andet anløb Ebeltoft.
SEJLTUREN, SOM DER er et klip til her fra Ebeltoft, er bemærkelsesværdig, fordi den blev medfinansieret af fondene MELD og FELD til trods for, at EU’s regler ellers understreger, at fondspengene ikke må bruges på nationale valgkampe. Kære læser, se selv klippet og døm. Det er ikke ret meget andet end national valgkamp.
Hvorfor er det, at Kristian Thulesen Dahl og Morten Messerschmidt i denne specifikke sag, ikke ønsker åbenhed – eksempelvis om pengesager, så borgere og journalister kan se med og kontrollere.
Det mente de to jo tidligere, da det handelde om alle andre.
Men det synspunkt blev vel skyllet ned med fadøl mellem Ebeltoft og Samsø i 2013.
Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.