Krifa, den Kristelig Fagbevægelse, må ikke komme på Social- og Sundhedsskolen Fyns afdelinger i Odense, Svendborg og Middelfart.
Det fik et par af fagforeningens medarbejdere at vide, da de i sidste uge ville fortælle skolens elever om det arbejde, foreningen laver, skriver Fyens Stiftstidende.
Og skolen er i sin fulde ret til at afvise fagforeningen. Det siger loven ifølge Henning Jørgensen, der er professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet:
- Det er det samme, som hvis der kommer en religiøs gruppe for eksempel. Ledelsen er på den rette side af både aftalesystem og lovgivning. Det er op til den at vurdere, hvem der skal have lov at være på matriklen og agitere, uddyber Henning Jørgensen overfor avisen.
Men Krifas formand, Søren Fibiger Olesen, mener, Krifa er udsat for forskelsbehandling i forhold til andre fagforeninger:
- Problemet er, at de unge på skolerne ikke får et fuldstændigt billede af, hvad arbejdsmarkedet er, og hvilke tilbud, der er. De får en meget ensidig orientering om arbejdsmarkedet og arbejdsmarkedets parter, i og med at det kun er overenskomstbærende fagforeninger, der må være på stedet, siger Søren Fibiger Olesen til Fyens Stiftstidende og mener, at det dybest set er et demokratisk problem.
Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har tidligere sagt, at "det er god stil, at man lokalt giver adgang til, at eleverne kan møde forskellige faglige foreninger. Det er sund fornuft og i elevernes interesse".
Social- og Sundhedsskolen Fyns bestyrelse har taget kritikken til efterretning, og tager sagen op på næste bestyrelsesmøde, oplyser formand Claus Sørensen til Fyens Stiftstidende.