Fagforeningen Dansk Journalistforbund er rystet over anklager om sexchikane og en usund kultur med seksuelle krænkelser. Det skriver journalisten.dk.
I artiklen står den tidligere studentermedhjælper Sigrid Benedikte Strøyer frem og siger, at hun blev udsat for krænkelser, da hun arbejdede i fagforeningen fra 2009-2011. Manden, der ifølge Sigrid Benedikte Strøyer krænkede hende, var på det tidspunkt hendes daglige leder. Han er siden forfremmet og har i dag en chefstilling i Dansk Journalistforbund.
Chefen afviser i dag alle anklager og de to parter ser meget forskelligt på, hvad der skete.
Sagen begyndte at rulle, da Sigrid Benedikte Strøyer den 11. november skrev et opslag på Facebook. Du kan ser opslaget herunder:
De er enige om, at de indledte et forhold. Sigrid Benedikte Strøyer siger, at han tog initiativ til forholdet, og hun sluttede det. Det afviser manden, der i dag altså har en topstilling i forbundet. Han siger til journalisten.dk, at de var lige gode om at starte det og var enige om at stoppe.
Formand for Dansk Journalistforbund Lars Werge er rystet over anklager sexchikane mod ansat i forbundet. Der er sat gang i en undersøgelse. Foto: Flemming Leitorp
Men Sigrid Benedikte Strøyer siger, at krænkelserne begyndte, da hun stoppede forholdet.
- På et tidspunkt kommer han op bagfra og tager mig på brysterne, imens jeg står i køkkenet og laver kaffe. Han har også engang taget mig med ind og lukket døren på sit kontor, hvor persiennerne var trukket ned, og så har han holdt om mig og kysset mig på halsen, fortæller Sigrid Benedikte Strøyer til journalisten.dk.
Hendes påstande bliver bakket op af tidligere kolleger, der ikke længere arbejder i forbundet.
Den nuværende chef siger:
- Jeg har aldrig hørt før, at hun skulle have følt sig krænket.
Sigrid Benedikte Strøyer fortalte om sagen til nogle kolleger, men de frarådede hende at gå videre med sagen. Det bekræfter de over for journalisten.dk.
Advarsel for affære
Sagen er ikke den eneste, der kommer frem i artiklen. Den pågældende person har også haft et forhold til en anden studentermedhjælper, efter han blev forfremmet til chef.
Det gav ham en advarsel.
- Jeg er enig i, at chefer i DJ ikke skal have forhold til medarbejdere. Derfor var det også okay, at jeg efterfølgende har fået en advarsel, fordi jeg et par gange kom til at overtræde det, vi talte om til den samtale. Det var dumt, og det har jeg fortrudt mange gange, siger han til journalisten.dk.
Flere tidligere ansatte fortæller i artiklen, at de forlod Dansk Journalistforbund på grund af en usund kultur.
Både tidligere og nuværende formænd og næstformand og den nuværende direktør afviser at have kendt noget til sexchikane eller en usund kultur.
Den nuværende formand Lars Werge siger:
- Jeg håber, de føler, at de arbejder i en anden kultur nu. Men jeg kan ikke genkende deres beskrivelse af kulturen i DJ. Og jeg er ikke blevet gjort bekendt med, at det var på den måde. Hvis jeg var blevet gjort bekendt med det, så havde jeg reageret på det, siger han til journalisten.dk.
Dansk Journalistforbund har nu sat gang i både en intern og ekstern undersøgelse af sagen.