TV 2 er nu klar til at hjælpe DR ud af den økonomiske krise. En af mulighederne for at skaffe DR hurtig kapital er at sælge sendenettet og de fire store sendemaster, DR ejer i fællesskab med TV 2.
Generaldirektør Kenneth Plummer har flere gange luftet ideen, senest i dagens udgave af P1-programmet Mennesker og medier , hvor han kalder det en af de ideer, han har lagt på politikernes bord .
For lidt over et år siden var et salg af sendenettet ved at blive en realitet. Norske Telenor, der herhjemme ejer blandt andet Sonofon, viste interesse for masterne, men forhandlingerne blev afbrudt.
TV 2 s adm. direktør Per Mikael Jensen er ikke afvisende over for at mødes med DR, hvis interessen for et fælles salg melder sig igen.
»Men det skal selvfølgelig også være en god forretning for os. Vi er jo ikke nogen nødhjælpsorganisation,« siger han.
Kan trække ud
Selv om begge stationer er statsejede, er der ifølge Kulturministeriet intet til hinder for, at DR og TV 2 kan sælge deres sendenet. Men et fælles salg kan trække ud. Til efteråret skal det nye, jordbaserede digitale sendenet i udbud, og købsprisen på det kan påvirke værdien af DR s og TV 2 s net.
Det digitale jordbaserede sendenet er fremtidens motorvej for TV-signaler.
»Så hvis DR vil have penge lige nu, skal de nøjes med at sælge deres egen andel. Vi vil gerne vente et års tid eller to med et fælles salg. Under alle omstændigheder ville vi ikke sælge til den første, den bedste,« siger økonomidirektør i TV 2 Anders Kronborg.
Skulle DR vælge at sælge deres egen andel af nettet, har TV 2 forkøbsret. Og den kan de meget vel vælge at anvende. Bestyrelsesformand Niels Boserup er ikke afvisende over for den mulighed.
»Hvis prisen er rigtig, er vi principielt interesseret i at købe sendenettet,« siger han til Ritzau og tilføjer, at det vil kunne gøre TV2 mere attraktiv, når tv-stationen skal privatiseres.
En eventuel køber af sendenettet ville kunne tjene penge på at leje signalerne ud til DR, TV2 og andre medievirksomheder.