Mange forbinder muligvis danske halalslagtninger med dem, man ser i fjernsynet fra muslimske lande, hvor dyrene får lov til at bløde ihjel efter at have fået halsen skåret over.
Sådan foregår det dog ikke herhjemme, da alle dyr ifølge dansk lovgivning skal bedøves inden slagtning.
Derfor mener Dyrenes Beskyttelse ikke, at der er et dyrevelfærdsmæssigt problem, når dansk kvæg halalslagtes.
Ved både den almindelige slagtning og ved halalslagtning får dyrene nemlig en boltpistol for panden, som fungerer som bedøvelse.
»Jeg tror ikke, at det gør ondt på dem, da de jo er behøvede,« siger dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse Jens Svenningsen og understreger, at dyrene derved er bevidstløse, når blodet tappes.
Han understreger dog, at loven åbner mulighed for, at man kan søge dispensation til at halalslagte uden bedøvelse, men at ingen endnu har ansøgt om at få lov.
Sådan foregår halalslagtning:
Ved traditionel halalslagtning skærer man halsen over på dyret uden at bedøve det. Det dør efterfølgende under afblødningen.
Ifølge dansk lovgivning skal alle slagtedyr, der skal aflives, behøves inden de afblødes.
Derfor bedøves dyrene ved både almindelig slagtning og halalslagtning med en boltpistol på danske slagterier.
Forskellener, at boltpistolen, som bruges ved halalslagtning, ikke går igennemhjernen, som den gør ved den traditionelle slagtning.
Dyret bliver dog slået bevidstløs ved begge metoder. Under halalslagtningen siges der endvidere end bøn af en muslim.
Ved både den traditionelle slagtning og ved halalslagtning skæres halsen over på dyret efterfølgende.
Kilde: Fødevarestyrelsen