Succes, hurra og juhu. Første dag med budget, som var jeg på SU, er startet godt. I skrivende stund så godt, at det ser ud som om, jeg kommer igennem dagen uden at bruge en krone.
Der er jo også kun 2.294 af dem at gøre godt med, så det er bestemt en kærkommen opmuntring.
I morges røg der en skål cornflakes med mælk ned – begge dele havde jeg i køleskabet.
Der var også lidt rugbrød, pølse og en sild, så frokosten var klaret.
1. februar var også dagen, hvor Nyhedsavisen fik de første praktikanter fra journalistuddannelserne. Umiddelbart ikke interessant for SU-forsøget, men alligevel.
Chokolade på bordet
Som den snu person jeg er, opdagede jeg, at de unge praktikanter blev budt velkommen med rundstykker, ost, marmelade – og vigtigst af alt pålægschokolade. For jeg har en sød tand, det kan ikke en gang en kæmpe papkasse skjule. Problemet er blot, at jeg nok ikke får råd til så pokkers meget sødt i februar.
Heldigvis for mig så spiste praktikanterne ikke op, og vupti, så stod den på pålægschokolade som en lille formiddagssnack. Måske ikke videre delikat med palmefedt og vekao, men det virker.
Sande venner
Frokosten gik egentlig også ganske godt, selv om pasta med bacon og tomat ellers lyder lækkert. Men kantinens 28 kroner per måltid er ikke holdbart for mig.
Det skal være billigt, eller allerhelst gratis. Derfor var det ekstra godt, at min kusine i aftes havde inviteret på middag (det blev aftalt lang tid før, der blev tænkt på dette projekt).
Og sådan troede jeg jo, det skulle gå. At familie og venner ville slås om at invitere mig på mad, når jeg nu skulle leve billigt.
Men nej.
Johan er en gammel ven, og han havde inviteret til Super Bowl-fest (finalen i amerikansk fodbold) på søndag med hotdogs, nachos og øl. Heldigvis gratis – indtil i går. Der tikkede en sms ind:
»Jeg kan se, din økonomi er presset denne måned, så jeg må hellere tage penge for Super Bowl.«
Så kender man sine venner – meeen det går nu nok, hvis jeg får lidt tips og tricks.