Kan vi fremover være sikre på den ris, tang og soyasauce, vi køber fra Japan?
Det holder Fødevarestyrelsen øje med, efter at et atomkraftværk er kommet helt ud af kontrol i Japan og udsender farlige radioaktive stråler.
"Det er klart, at den ulykkelige situation i Japan betyder, at vi er ekstra opmærksomme på, om der kan opstå en strålingsrisiko, der kan få betydning for forbrugerne i Danmark," siger Fødevarestyrelsens beredskabschef, Kim Vandrup Sigsgaard.
Der har dog ikke på nuværende tidspunkt været indikationer på, at for eksempel ris og tang fra Japan skulle være forurenet af radioaktiv stråling, oplyser styrelsen.
I Japan frygter man for en omfattende atom-katastrofe, hvis myndigheder og eksperter ikke får kontrol over atomkraftværket Fukushima Daiichi.
Herhjemme fraråder Udenrigsministeriet også alle ikke-nødvendige rejser til Japan med baggrund i den farlige stråling, der blandt andet kan forårsage kræft.
"Der er opstået brand på Reaktor 4, og der er konstateret radioaktive udslip på 400 gange det normale niveau omkring reaktor 3 på Fukushima Daiichi-værket," står der på Udenrigsministeriets hjemmeside.
I Japan har myndighederne allerede evakueret mere end 200.000 personer i 20 kilometers radius fra kernekraftværket, og man har uddelt massevis af jod-tabletter.