Avisen.dk
Nyhedsbreve | Opret profil | Log ind | Kontakt | Avisen.dk bruger cookies, læs mere her

Spam fra .dk-domæne

11. oktober 2008 19:43
Visninger  [1065 ]   Debat  [4 ]

I morges modtog jeg en mail fra meetyourmessenger.dk.

Den angav at én af personerne på min MSN-liste havde skrevet en besked til mig.

Citat:
Untitled PageDu har (1) ulæst invitation "Hej :-)" fra XXXXXX hos meetYourmessenger.dk

Min første tanke var, at det måtte være phishing, altså et forsøg på at lokke kodeord ud af mig og/eller installere snavs på min computer.

Og ganske rigtigt.
Først tog jeg en Google-søgning, og den bekræftede mig i at det er phishing.
http://www.version2.dk/artikel/2768

Dernæst slog jeg domænet op på DK-Hostmaster og fik dette resultat:
http://www.dk-hostmaster.dk/index.php?id=42&query=meetyourmessenger.dk&submit.x=35&submit.y=8

Bingo!
Navneservere: ns1.unoeuro.com

Ikke et ondt ord om unoeuro, men Microsoft (der jo ejer MSN eller Windows Live som det hedder i dag) har næppe deres tjenester hostet på et discount-webhotel.

Og et tilsvarende whois-opslag på microsoft.dk bekræfter mig da også i min tese:
http://www.dk-hostmaster.dk/index.php?id=42&query=microsoft.dk&submit.x=29&submit.y=10

Deres navneservere hedder noget med msft.net, hvor "ms" må stå for Microsoft. Altså: De har selvfølgelig deres egne servere (hvad ellers?).

Problemet er at nogle hopper på den igen og igen.
Muligvis er det endnu mere udbredt blandt børn og teenagere, der er 200% ukritiske til hvad de ser på nettet.

Og samtidig bliver svindlerne mere raffinerede, efterhånden som vi er begyndt at gennemskue, at mindst 99% af al engelsksproget mail der havner i en almindelig danskers indbakke, er spam. Så nu er de begyndt at spamme på dansk.

Snart finder de vel også ud af at vi gennemskuer mails/beskeder med overskriften "Hej" eller "Hi" og begynder at finde på mere raffinerede overskrifter.

Det mest fantastiske er at sitet stadig eksisterer på et .dk-domæne, selv om de har plaget folk i et par år nu. (.dk-domænet er først registreret den 5. september 2006).

Del på Facebook
11.10-2008 | 21:49 af Flemming Jensen
Jeg fik en lidt anden version af den samme. Det var min datter,der åbenbart skulle have sendt mig en meddelelse, men hun kaldte mig Flemming istedet for far, så det var dejligt gennemskueligt
 
 
11.10-2008 | 22:17 af Philip Nunnegaard
Ha ha... Smart.
 
 
18.10-2008 | 09:47 af B. T. S. Lassen
meetyourmessenger.dk har intet med microsoft at gøre, det er en side der forsøger at lokke folk til at give dem adgang til at spamme alle dine MSN-kontakter.
 
 
18.10-2008 | 17:45 af Philip Nunnegaard
Præcis.
 
 
 SKRIV KOMMENTAR LÆS DEBATREGLERNE
Du skal være logget på for at kommentere.
Kommentarfeltet accepterer ikke lange links.
Forkort links med f.eks tiny.cc, bitly.com, TinyURL.com eller goo.gl
Philip Nunnegaard

Jeg er født og opvokset i Odense, men har boet i København siden 1996.

Jeg ser de fleste ting gennem de briller, som nu engang passer til mit liv: Samfundet set fra manden på gulvet.

Det gælder såvel store politiske emner som ligegyldige dagligdags-ting.

Jeg kan sidde foran tv'et og råbe skældsord efter folk i tv-avisens politiske indslag og gøre fagter imens, eller sidde og blive rasende over radiostationernes alt for snævre mainstream-musikvalg og musikforhandlernes lige så snævre udvalg.

Og så er jeg lidt af en nørd-wannabe og har selvfølgelig gang i flere hjemmesider, hvoraf Hitsurf.dk er den største. En hjemmeside, som både understøtter mit hitlistenørderi og min interesse for at lave noget, der ligner programmering.

Derudover er jeg også webmaster på sider som Braget.dk og Chartbase.dk.

Indlæg | 111 | 84.167 | 978
Siden | 29. marts 2007 23:58
© Copyright 2012, Avisen Aps
Avisen.dk er ikke ansvarlig for indhold fra eksterne Internet sites